Stevia tápanyagtartalma

A stevia rebaudiana egy évelő növény, amelyből nagyon sokféle kivonatot készítenek, amelyeket ma már egyre gyakrabban használnak fel az élelmiszerek és italok édesítésére, mivel a stevia kivonatok akár 300-szor is édesebbek lehetnek a cukornál. A steviát ráadásul a szervezet nem képes lebontani, ami külön előny a fogyókúrázók és a cukorbetegek számára is.

stevia2

Kalóriatartalom

A stevia nem tartalmaz kalóriát. Sokan ezen elcsodálkoznak, de a kalóriamentesség abból fakad, hogy a stevia egyik hatóanyaga sem szívódik fel, hanem ehelyett emésztetlenül halad át a szervezetünkön. Persze vannak olyan gyártók, akik nem 100%-os tisztaságú steviát forgalmaznak, hanem azt keverik valamivel, hogy elvegyék a stevia esetenként kellemetlen utóízét, azonban még ezeknél a termékeknél is a legmagasabb jelentett kalóriatartalom nem haladta meg az 1 gramm/csomagot, így a fogyókúrázók mindenképpen profitálhatnak a stevia használatából.

Szénhidrát

A stevia nem szénhidrátként ismeri fel a stevia kivonatokat, ami azt jelenti, hogy e kivonatok szénhidráttartalma is nulla. Ez szintén előnyös a fogyni vágyók számára, mert így anélkül élvezhetik az édes ízeket, hogy plusz szénhidrátokat kellene bejuttatniuk a szervezetükbe, ami egyébként ténylegesen a zsírpárnák növekedéséhez vezetne.

Zsír

A stevia nem tartalmaz kalóriát zsírból sem. Ez azért fontos, mert így a stevia biztosan nem fogja megemelni a koleszterinszintet, aminek köszönhetően használatával képesek leszünk tartani az ideális testsúlyunkat.

A stevia mellett persze van még néhány olyan termék, amivel hatékony lehet a fogyás az eritrit például szintén alkalmas a kalóriamentes édesítésre, de ott van az ördögnyelv vagy a zöldkávé is, amelyek hatóanyagaiknak köszönhetően (glükomannán, illetve klorogénsav) váltják ki fogyókúrás hatásaikat.

Éden prémium Steviatabletta 200 db

-19% Éden prémium Stevia tabletta 200 db

Az Éden prémium Stevia tabletta nagyjából 50-szer édesebb a cukornál, teljesen mellékízmentes növényi édesítő.

Ár: 1160 Ft
1440 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!