Stevia tápanyagtartalma

A stevia rebaudiana egy évelő növény, amelyből nagyon sokféle kivonatot készítenek, amelyeket ma már egyre gyakrabban használnak fel az élelmiszerek és italok édesítésére, mivel a stevia kivonatok akár 300-szor is édesebbek lehetnek a cukornál. A steviát ráadásul a szervezet nem képes lebontani, ami külön előny a fogyókúrázók és a cukorbetegek számára is.

stevia2

Kalóriatartalom

A stevia nem tartalmaz kalóriát. Sokan ezen elcsodálkoznak, de a kalóriamentesség abból fakad, hogy a stevia egyik hatóanyaga sem szívódik fel, hanem ehelyett emésztetlenül halad át a szervezetünkön. Persze vannak olyan gyártók, akik nem 100%-os tisztaságú steviát forgalmaznak, hanem azt keverik valamivel, hogy elvegyék a stevia esetenként kellemetlen utóízét, azonban még ezeknél a termékeknél is a legmagasabb jelentett kalóriatartalom nem haladta meg az 1 gramm/csomagot, így a fogyókúrázók mindenképpen profitálhatnak a stevia használatából.

Szénhidrát

A stevia nem szénhidrátként ismeri fel a stevia kivonatokat, ami azt jelenti, hogy e kivonatok szénhidráttartalma is nulla. Ez szintén előnyös a fogyni vágyók számára, mert így anélkül élvezhetik az édes ízeket, hogy plusz szénhidrátokat kellene bejuttatniuk a szervezetükbe, ami egyébként ténylegesen a zsírpárnák növekedéséhez vezetne.

Zsír

A stevia nem tartalmaz kalóriát zsírból sem. Ez azért fontos, mert így a stevia biztosan nem fogja megemelni a koleszterinszintet, aminek köszönhetően használatával képesek leszünk tartani az ideális testsúlyunkat.

A stevia mellett persze van még néhány olyan termék, amivel hatékony lehet a fogyás az eritrit például szintén alkalmas a kalóriamentes édesítésre, de ott van az ördögnyelv vagy a zöldkávé is, amelyek hatóanyagaiknak köszönhetően (glükomannán, illetve klorogénsav) váltják ki fogyókúrás hatásaikat.

Stevia termékek

Éden prémium Steviatabletta 200 db

Éden prémium Stevia tabletta 200 db

Az Éden prémium Stevia tabletta nagyjából 50-szer édesebb a cukornál, teljesen mellékízmentes növényi édesítő.

Ár: 1590 Ft
Megnézem

Stevia por 20g - Almitas

Stevia por 20g - Almitas

A Stevia porok a Stevia növény természetes kivonatai. A por kivonatok 250-300-szor édesebbek a cukornál. Felhasználhatóak kávé, tea, üdítők, lekvárok, sütemények, tészták, szószok és még számos egyéb étel elkészítéséhez.

Ár: 2650 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!