Tudnivalók a steviáról

A Stevia rebaudiana egy trópusi és szubtrópusi területeken őshonos növény, melyet már a dél-amerikai őslakosok is alkalmaztak ételek édesítése céljából. Egy alacsony kalóriatartalommal rendelkező, 0 glikémiás index-szel rendelkező édesítőszer, mely számos egészségvédő hatással rendelkezik.

Stevia

Stevia termékek

Cukorbetegek és diétázók is fogyaszthatják

A stevia kalóriamentes, alacsony gliémiás index-szel rendelkező, növényi alapú édesítőszer. Alacsony glikémiás indexének köszönhetően nem emeli meg az inzulinszintet, így cukorbetegek is fogyaszthatják. Fogyasztása ajánlott tovább mindazok számára, akik szeretnék megőrizni testsúlyukat.

A stevia természetes gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, ezáltal hozzájárulhat az egészséges anyagcsere fenntartásához és a vércukorszint stabilizálásához.

Segíthet a szájhigiéné megőrzésében

Antimikrobiális tulajdonsága révén a stevia gátolhatja a fogszuvasodást okozó baktériumok szájüregben való elszaporodását, ezáltal hozzájárulhat a fogszuvasodás kockázatának csökkentéséhez és a szájhigiéné fenntartásához.

Hogyan fogyaszthatjuk a steviát?

Az értékes növényi édesítőszerhez tabletta, por és szirup formájában is hozzájuthatunk. A stevia tablettát elsősorban kávé, tea vagy más meleg ital édesítésére érdemes alkalmazni. Hasonlóképpen használható fel a stevia por, melynek adagolásánál vegyük figyelembe intenzív édesítőerejét, mely miatt a cukornál kisebb mennyiségben alkalmazandó.

A stevia szirup egy tömény, sűrű folyadék, talán a legintenzívebb mellékízzel rendelkező stevia-terméktípus. Azok számára, akik még nem kóstolták a steviát, a stevia szirup aromája kissé töménynek hathat, mellette szól azonban, hogy a stevia pornál könnyebben adagolható.

 

Stevia termékek

Éden prémium Steviatabletta 200 db

Éden prémium Stevia tabletta 200 db

Az Éden prémium Stevia tabletta nagyjából 50-szer édesebb a cukornál, teljesen mellékízmentes növényi édesítő.

Ár: 1590 Ft
Megnézem

Stevia por 20g - Almitas

Stevia por 20g - Almitas

A Stevia porok a Stevia növény természetes kivonatai. A por kivonatok 250-300-szor édesebbek a cukornál. Felhasználhatóak kávé, tea, üdítők, lekvárok, sütemények, tészták, szószok és még számos egyéb étel elkészítéséhez.

Ár: 2650 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!